ew

 
IJ Salut · Serveis integrals de salut
C/ Torres i Bages, 11 17820 Banyoles
Tel. 972 573 533 · A/E info@ijsalut.com

Ansietat #psicologia

Després d’anys d’experiència treballant amb persones amb problemes relacionats amb l'ansietat hem pogut constatar, a banda dels símptomes propis del tipus d'ansietat que presentin, l'existència de característiques comunes, és a dir, patrons de funcionament i pensament que molt sovint son causa i/o mantenen la simptomatologia. Aquesta forma de funcionar pot haver estat interioritzada des de la infància o en l’edat adulta. Sabem, que l’educació, les experiències i l’estil social i cultural on estem immersos influeixen directament en el desenvolupament d’aquests patrons.

Hem observat, que moltes d'aquestes persones, sovint tenen una alta exigència amb ells mateixos i amb l'entorn, es veuen responsables, i es presenten crítics i alhora, els agrada tenir el control de les situacions a més d'una poca tolerància als canvis. Solen presentar dificultats d'habilitats socials en diferents aspectes, per exemple alhora de posar límits o de dir el que pensen, entre altres. És freqüent una baixa autoestima on poden estar mes pendents dels altres que d'ells mateixos, buscant aprovació, reconeixement... o just fer tot el contrari. A vegades poca habilitat per conèixer a si mateixos, saber el que senten, pensen o volen. Al marge de poder ser més o menys introvertides son persones que pensen molt les coses i donen voltes a fets del passat o del futur, tenint molt sovint, una dificultat per estar en el present.

A més dels factors esmentats i símptomes psicològics, és ja evident, la relació existent entre ansietat i problemes de caràcter físic que generen un gran malestar en la persona i no poden ser explicats per causa orgànica. El colon irritable,  gastritis, digestions pesades, cefalees tensionals, contractures musculars, entre altres, son els exemples més habituals.

A IjSalut, treballem els símptomes físics i psíquics i a més, intervenim en els patrons de funcionament que influeixen negativament i/o mantenen el problema, afavorint un canvi profund i prevenint així la reincidència.

INDIRA HERREROS SERRAT Llicenciada en Psicologia Col.legiada núm 26212

PSICOLOGIA BANYOLES

ImprimirCorreo electrónico

Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net