ew

IJSALUT Centre Salut Integral

Ronda Monestir Nº 90 Banyoles

972 57 35 33    [email protected]

10 punts claus per ajudar-nos a baixar de pes!

10 punts claus per ajudar-nos a baixar de pes!

Quin és el motiu o la suma de motius, que fan que ens costi tant perdre pes? Normalment quan es perd pes s’arriba a un punt en què ja no s’avança, a què es degut?

Els petits errors que ens ajudaran a comprendre perquè no m’aprimo són els següents:

1 El cos és savi

Cada vegada que es comença una dieta, el cos té memòria i sap que passa per una època de molta gana i comença a activar una espècie de mode “d’estalvi d’energia”. Així doncs, com més dietes faci una persona més “reserves” realitzarà i cada cop costarà més perdre pes. No és gens saludable fer mil dietes estrictes, baixes en calories i ràpides. El millor lema és “no començar una dieta que s’acabarà un dia, si no començar un estil de vida que duri per sempre”. Fer un canvi de paràmetres i una dieta definitiva, que ens faci guanyar salut, energia i de tant en tant, ens permeti algun caprici.

2 L’edat no perdona

A partir dels 40 anys el nostre metabolisme baixa un 10%; a partir dels 50 anys un 20%; cap als 60, un 30%, això vol dir que menjant i tenint el mateix estil de vida, s’anirà guanyant pes. És a dir, cada vegada serà més difícil aprimar-se, perquè el cos necessita menys i va més lent.

3 Es menteix més del que es pensa

La gent no és del tot conscient del que pica i de la quantitat de menjar que ingereix durant el dia ni quan està cuinant, dels aliments que ingereix quan el nen no s’acaba algun àpat o quan algú porta alguna cosa pel seu aniversari a la feina. Només són alguns exemples de moments puntuals en que la gent menja i no sap ben bé perquè!

4 La tiroide és una mala aliada

És important fer-se anàlisis de sang anuals i controlar les hormones TSH,T3 i T4 de tant en tant, per controlar si patim hipertiroïdisme o hipotiroïdisme.

5 No és té temps de fer exercici

Una setmana té 168 hores i semblaria impossible no trobar ni 1 hora ni 30 minuts per poder fer exercici físic. Segurament que la gent que no realitza activitat física és perquè no li motiva, li fa mandra o està prioritzant altres coses. L’activitat física ens ajudarà a cremar greixos i eliminar toxines; però sobretot a produir serotonina, a millorar la circulació sanguínia, la cel·lulitis i a activar la salut intestinal.

No només es fa exercici físic al gimnàs, si no anant a caminar, anat a la feina amb bicicleta, anant a ballar, fent ioga o pilates o contractant un entrenador personal, que ens ajudi a buscar que es el que ens pot motivar més.

6 Prenc més calories de les que necessito

Menges fruita o iogurt per postres tot i està tip?, menges en menys de 20 minuts i aconsegueixes que el cervell no tingui temps d’enviar la sensació de sacietat a l’estómac?, prens cereals o hidrats a la nit i amb el poc exercici que fas, aquesta energia va en forma de greix?, prens més proteïnes de les que necessitem?, t’asseus al sofà a la nit i sempre piques alguna cosa? Doncs, prens segur més calories de les que necessites!

7 Sopo fruita i iogurt desnatat

Sopar fruita i un iogurt no és un bon sopar, és molt millor que al vespre sempre hi hagi vegetals crus o cuits.

No es va bé de ventre

Si tenim restrenyiment, contínuament estem deixant que milers de toxines estiguin en contacte durant dies amb les parets intestinals i les farà més dèbils, les inflamarà i provocarà que les toxines passin al corrent sanguini.

9 Abusem dels cafès i disminuïm els líquids

Moltes vegades no es compta com a part de la dieta els cafès diaris i és molt important reduir-ne les quantitats i substituir-los per exemple amb una infusió.

Si prenem cafès, a vegades deixem de prendre aigua. És molt important beure aigua a glops petits i contínuament un màxim de 1-1,5 ml per kcal recomanades o 1 litre per cada 35 kg de pes, depenent però, de l’edat, del clima o de la pràctica esportiva que es realitzi.

Una de les maneres per saber si estem ben hidratats és observar el color de l’orina. Quan és clara i diluïda indica una bona hidratació, mentre que quan és fosca i concentrada, serà un símptoma de falta d’aigua al cos.

10 No cuinem ni comprem ni ens organitzem bé!

Si et vols sentir bé, s’ha de prioritzar en dedicar més temps a un mateix i menjar aliments naturals, ecològics, de temporada, de proximitat i cuinats a casa.

Evitar els aliments processats, refinats i rics en greixos saturats i sucres.

Planificar els àpats és molt important, ja que evitarem comprar aliments innecessaris quan anem a comprar i evitarem llençar-los.

I el més important, revisar sempre les etiquetes dels productes controlant sobretot els ingredients que porten i el seu valor nutricional.

 

 

Nutricionista

SÒNIA VILÀ

Col.legiada 803

Col.legiada Cat 000022

 

 

ImprimirCorreo electrónico