ew

IJSALUT Centre Salut Integral

Ronda Monestir Nº 90 Banyoles

972 57 35 33    [email protected]

Propietats de l'albergínia

L'albergínia és, igual que el tomàquet , les patates i els pebrots dolços , una planta de la família de les solanàcies , el fruit és de tonalitat morada ( color que es deu al seu elevat contingut en antocianines ) .

Posseeix molt poques calories ( 17 calories cada 100 grams ) pel seu elevat contingut d'aigua , pel que és un vegetal ideal per incloure en qualsevol dieta per baixar o controlar el pes .

Millora la circulació .

Té propietats antioxidants , ja que conté vitamina E , antocianina , un antioxidant que es troba a la pell de l'albergínia i protegeix l'organisme d'alguns tipus de càncer i malalties cardíaques .

Té un alt contingut de potassi i una mica de sodi , importants per al sistema nerviós i cardiovascular .

Pel seu alt contingut d'aigua és un molt bon diürètic .

La fibra de l'albergínia contribueix depurar l'organisme , a baixar els nivells de sucre en sang ( tan necessari per a les persones amb diabetis , per la qual cosa és un aliment molt adequat per a diabètics ) , afavoreix l'eliminació del colesterol , ja que absorbeix els greixos dels aliments que es mengen amb ella i que circulen per l'intestí afavorint a més l'eliminació de les toxines de l'organisme i regulat el trànsit intestinal .

Aporta un alt contingut d'àcid fòlic , molt important per a les embarassades durant els primers mesos de gestació .

El seu contingut en hidrats de carboni és escàs i en fibra alt , per la qual cosa resulta un vegetal molt indicat per a les persones que tenen diabetis

Estimula el funcionament de la bilis , sent molt efectiu el seu consum en casos d'insuficiència hepàtica , per exemple.

És un vegetal molt ric en magnesi i ferro , una albergínia gran pot aportar fins al 15% de la quantitat d'aquests que es recomana consumir diàriament . Per això , és ideal per prevenir l'anèmia , augmentar i millorar les defenses així com el funcionament cardíac i muscular .

La seva polpa picada , posseeix propietats curatives i balsàmiques per a les cremades solars i per calmar el dolor causat per malalties reumàtiques .

IMPORTANT:

S'ha sempre consumir cuinada i pelada , ja que posseeix un alcaloide tòxic , la solanina , que pot provocar trastorns intestinals i mals de cap intensos , i es destrueix amb la cocció .

 

Nutrició i Dietètica IJSALUT Banyoles

ImprimirCorreo electrónico